smukfest

Færre Fremmede til Smukfest


Dato: 8. - 13. august

Kig forbi Rethink Human Being´s bod ved Søbadet på Skanderborg festival. Køb en t-shirt og bliv ambassadør for et projekt, der bringer os alle sammen tættere, eller prøv kræfter med væredygtighedsSpillet.

Vi glæder os til at se dig!

Læs mere her

unlash+

Unleash Væredygtighed - en del af løsningen


Dato: 20. - 21. august

I august 2017 samler UNLEASH toptalenter fra hele verden for at skabe innovative og skalerbare løsninger til FN’s 17 bæredygtige verdensmål (SDGs).

Rethink Human Being er med. Kom forbi vores pavillion foran Musikhuset – og hør meget mere om, hvordan VÆREDYGTIGHED kan være med til at skabe BÆREDYGTIGHED.

Læs mere om eventet på Facebook.


del_

Deleøkonomisk folkemøde


Dato: 21. august

"Deleøkonomisk Folkemøde 2017 er en endagsfestival, der samler erhvervsliv og privatpersoner i alle aldre. Glæd dig til en dag fyldt med sjove aktiviteter og spændende oplæg, hvor du kan få svar på alle dine spørgsmål vedrørende deleøkonomi og blive klogere på, hvad vi kan bruge deleøkonomi til som samfund og som borgere."

Vi vil være tilstede med vores bod, hvor du kan købe en af vores lækre t-shirts.

Du kan læse mere om Folkemødet her.

festuge

Aarhus Festuge


Dato: 25. august - 3. september

Vi ses i Festugen :-)

Caféen for "Færre fremmede i verden Medborgerskab" er et afslappende mødested, hvor alle er velkommen til at mødes til nærvær, dialog og (selv)refleksion.

I caféen kan der købes økologisk kaffe, te og kølig hyldeblomst samt et lille udvalg af kager.

Og hvad kan du ellers opleve?

Hvis du har lyst, kan du tale med en fremmed, gerne i de særlige samtalestole. Det er også muligt at prøve VæredygtighedsSpillet: En samtalegenerator, der hjælper dig og dine medspillere med at tale sammen om nogle af livets interessante spørgsmål.

Hvis du lyster, kan du endda vise dit engagement og din støtte ved at pynte dig med en bæredygtigt produceret T-shirt med sloganet ”Færre Fremmede i Verden”.

Læs mere om eventet på Facebook

re-act

Rethink Activism


Dato: 15. - 17. september

Rethink Human Beings trofaste vogncafé for 'Færre fremmede i verden & Medborgerskab' vil være at finde til Rethink Activism Folkefestival på Sydhavnen i Aarhus. Her vil man som altid kunne finde nærvær, dialog og (selv)refleksion, enten ved at snakke med en af de frivillige eller man kan sætte sig i en af vores særlige samtalestole og tale med en fremmed – eventuelt med hjælp fra vores samtalegenerator 'Væredygtighedsspillet'.

Søndag den 17. september fra kl. 13:00-15:00 afholdes der en workshop med Christian Dietrichsen, hvor alle som lyster kan komme og være med til at udfolde begrebet Væredygtighed i fællesskab. Hjælp os med at give Væredygtighed retning og mening… Måske kan det endda blive en ramme for handling? Kom frisk, iklædt dit mest åbne og reflekterende selv.

Vognen og Workshoppen er en del af Rethink Activism Folkefestival den 15. til 17. september på Sydhavnen i Aarhus.

Læs mere om eventet på Facebook

Pneumatick-events

Pneumaticks i Musikhuset


Dato: 29. oktober

PNEUMATICKS

- an inhalation and exhalation in four movements for winds, voices, strings and images.

PNEUMATICKS er et værk formet over fænomenet respiration – åbningen mellem det indre og det ydre. Åndedrættet er livskraften i sin enkleste form, der med sin sædvanlige indånding og udånding foregår ubevidst, men som i PNEUMATICKS bevidstgøres, og formes til en usædvanlig kraft i musik og billede. I sin ukomprimerede form, sender værket svingninger af lys og lydbølger, og giver et poetisk udslag modtaget som organisk energi.

Medvirkende:

Billedkunstnere: Ann Sophie von Bülow og Ulrik Heltoft.

Komponister: Lil Lacy og Signe Lykke.

Musikere: Katinka Fogh Vindelev (sopran), Laura Mayer (alt), Simon Rønne Rischel (baryton), Morten Lohmann Sønderskov Jensen (basklarinet), Soma Allpass (cello) og Lil Lacy (cello).

Credits:

PNEUMATICKS er en del af Operation Salomon (OFF TRACK 2017) og Rethink Human Being.

Projektet er udviklet af kunstgruppen SUK og Projekt Respiration. Se mere på: www.projektrespiration.dk

Støttet af CLICK, DMF, KODA, Dansk Komponistforening, Syddjurs Kommune, Dansk Skuespillerforbund og Statens Kunstfond og Musikhuset Aarhus.

Læs mere om eventet her


polaritet

Polaritetens Paradoks


Dato: 24 november

Kan man forestille sig en verden uden konflikt?

Vi dykker ned i den polaritet, der ligger til grund for enhver konflikt – i fysikken, medierne, politik, økonomi og inde i ethvert menneske – men som samtidig er en del af vores identitet som mennesker og som fællesskaber.

Læs mere & køb billet

Meditationskage

Stilhedsmeditation på Godsbanen


Dato: starter efter ferien.

Hold øje med Facebook-gruppen StilhedsMeditation

t.events

Tiderligere aktiviteter


2016

Væredygtighedsspillet på Roskilde Festival

På Roskilde festival 2016 lancerede vi Væredygtighedsspillet, vores nyeste initiativ til at sprede åbenhed, refleksion og væredygtighed i det danske landskab. Spillet hjælper med at få stillet de spørgsmål vi ellers aldrig får tænkt over, og får os tættere på os selv og hinanden. Og det var en super success. Vores 17 VæredygtighedsAgenter spillede spillet med mange, mange mennesker, som også derefter spillede det med hinanden. Da festivalen var slut havde vi delt over 9000 Væredygtighedsspil ud.

Rethink Human Being siger tak til Roskilde Festival for at byde os indenfor som partner i forbindelse med årets tema: ”Equality - Stand up for your rights”. Tak til det vidunderlige team af VæredygtighedsAgenter og stort tak til alle jer der ville være med til at spille.


Circling Weekend Aarhus

Den 20 og 21. februar afholdte RHB i samarbejde med Circling Europe en workshop på Godsbanen. Circling Europe er et hold af veluddannede og trænede facilitatorer, med forskellige baggrunde, men med et fælles mål; at udforske den menneskelige forståelse og vækst. Hvis du har lyst til at vide mere om Circling kan du læse om det i vores begivenhed på Facebook


Workshop: Embodied Meditation

I løbet af feb/mar 2016 afholdte vi 3 workshops i samarbejde med Jacob Aremark. Udover at meditere dagligt, har Jacob en mangeårig praksis med både japansk kampkunst og indisk yoga. Desuden er han cand. mag. i filosofi på et speciale om kropsbevidsthed og certificeret ManuVision kropsbehandler og –træner (www.AremArk.dk). De 3 workshops blandede teori, kropslige øvelser såvel som stillesiddende meditation. Læs mere: Facebook


Foredrag/Workshops om Væredygtighed

Som ramme for udviklingen af kunstnerisk program for Spotlight Festival i Vejle og i forb. med Burning Man European Leadership Summit i Barcelona.

2015

Post No Bills

Den 14. december 2015 præsenterede Rethink Human Being i samarbejde med Bora Bora og X-act den Reumertvindende danseforestilling "Post No Bills". Med en ekstrem kropskontrol og enkle, men effektive virkemidler iscenesætter solodanseren Kitt Johnson det desillusionerede menneske. Se mere på Bora Boras hjemmeside.


Mad & Mening i Domkirken

Den 10. december inviterede Rethink Human Being i samarbejde med Sager der Samler, Skraldecaféen og GO' Mejlgade til VæredygtighedsWorkshop og fællesspisning i Aarhus Domkirke. Se mere i arrangementets Facebook-event.


Foredrag/Workshop om Væredygtighed

Afholdt så forskellige steder som Aarhus Teater, Aarhus Domkirke, BDO, Godsbanen, Studenterhus Aarhus og Danske Bank (i forb. med Nordisk Folkemøde) m.fl.


Hearfulness Workshop

Folkestedet den 10. oktober i samarbejde med Bensaid Vincent Jlil, se dette Facebook-event


ØnskeflagsWorkshop

Sostrup Slot den 22. august i forbindelse med åbningen af slottet som kulturelt samlingspunkt Se Sostrup Slots hjemmeside


Pop-up shops

Lille Torv, Bruuns Galleri, Studenterhus Aarhus og Ris Ras den 21.-22. april i samarbejde med Via Design (tidl. Teko) Se vores Instagram-profil, #rethinkhumanbeing

2014

Aarhus Alternatives Festival

en festival i spændingsfeltet mellem ånd, kunst og videnskab.
Aarhus den 7.-8. november
Se festivalens hjemmeside

Partnere: Aarhus2017, Interacting Minds Center (AU), Science and Technology (AU), Dansk Center for Mindfulness (AU), Mindfulness Foreningen Danmark, Hulgaard Advokater, Folkeuniversitetet Aarhus, Musikhuset, Domkirken, Godsbanen, Danske Bank, Formuepleje, Arkitema, Aarhus Scenekunstcenter, Aarhus Litteraturcenter, Det Jyske Musikkonservatorium, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, FO-Aarhus, WannaDance, Teatret Svalegangen, BDO, Pravda, Lokalavisen, Envision, ProShop Europe og Merkur Andelskasse, Muskelsvindfonden, FOF Aarhus, Lindberg og AffaldVarme Aarhus

2013

10 bud

på en grundlæggende forståelse af verden
Aarhus Teater den 16. september
Se arrangementets Facebook-side


Kunst- og bevidsthedssymposium

Godsbanen den 26. november Se arrangementets Facebook-begivenhed

Tiderligere aktiviteter


2016

Væredygtighedsspillet på Roskilde Festival

På Roskilde festival 2016 lancerede vi Væredygtighedsspillet, vores nyeste initiativ til at sprede åbenhed, refleksion og væredygtighed i det danske landskab. Spillet hjælper med at få stillet de spørgsmål vi ellers aldrig får tænkt over, og får os tættere på os selv og hinanden. Og det var en super success. Vores 17 VæredygtighedsAgenter spillede spillet med mange, mange mennesker, som også derefter spillede det med hinanden. Da festivalen var slut havde vi delt over 9000 Væredygtighedsspil ud.

Rethink Human Being siger tak til Roskilde Festival for at byde os indenfor som partner i forbindelse med årets tema: ”Equality - Stand up for your rights”. Tak til det vidunderlige team af VæredygtighedsAgenter og stort tak til alle jer der ville være med til at spille.


Circling Weekend Aarhus

Den 20 og 21. februar afholdte RHB i samarbejde med Circling Europe en workshop på Godsbanen. Circling Europe er et hold af veluddannede og trænede facilitatorer, med forskellige baggrunde, men med et fælles mål; at udforske den menneskelige forståelse og vækst. Hvis du har lyst til at vide mere om Circling kan du læse om det i vores begivenhed på Facebook


Workshop: Embodied Meditation

I løbet af feb/mar 2016 afholdte vi 3 workshops i samarbejde med Jacob Aremark. Udover at meditere dagligt, har Jacob en mangeårig praksis med både japansk kampkunst og indisk yoga. Desuden er han cand. mag. i filosofi på et speciale om kropsbevidsthed og certificeret ManuVision kropsbehandler og –træner (www.AremArk.dk). De 3 workshops blandede teori, kropslige øvelser såvel som stillesiddende meditation. Læs mere: Facebook


Foredrag/Workshops om Væredygtighed

Som ramme for udviklingen af kunstnerisk program for Spotlight Festival i Vejle og i forb. med Burning Man European Leadership Summit i Barcelona.

2015

Post No Bills

Den 14. december 2015 præsenterede Rethink Human Being i samarbejde med Bora Bora og X-act den Reumertvindende danseforestilling "Post No Bills". Med en ekstrem kropskontrol og enkle, men effektive virkemidler iscenesætter solodanseren Kitt Johnson det desillusionerede menneske. Se mere på Bora Boras hjemmeside.


Mad & Mening i Domkirken

Den 10. december inviterede Rethink Human Being i samarbejde med Sager der Samler, Skraldecaféen og GO' Mejlgade til VæredygtighedsWorkshop og fællesspisning i Aarhus Domkirke. Se mere i arrangementets Facebook-event.


Foredrag/Workshop om Væredygtighed

Afholdt så forskellige steder som Aarhus Teater, Aarhus Domkirke, BDO, Godsbanen, Studenterhus Aarhus og Danske Bank (i forb. med Nordisk Folkemøde) m.fl.


Hearfulness Workshop

Folkestedet den 10. oktober i samarbejde med Bensaid Vincent Jlil, se dette Facebook-event


ØnskeflagsWorkshop

Sostrup Slot den 22. august i forbindelse med åbningen af slottet som kulturelt samlingspunkt Se Sostrup Slots hjemmeside


Pop-up shops

Lille Torv, Bruuns Galleri, Studenterhus Aarhus og Ris Ras den 21.-22. april i samarbejde med Via Design (tidl. Teko) Se vores Instagram-profil, #rethinkhumanbeing

2014

Aarhus Alternatives Festival

en festival i spændingsfeltet mellem ånd, kunst og videnskab.
Aarhus den 7.-8. november
Se festivalens hjemmeside

Partnere: Aarhus2017, Interacting Minds Center (AU), Science and Technology (AU), Dansk Center for Mindfulness (AU), Mindfulness Foreningen Danmark, Hulgaard Advokater, Folkeuniversitetet Aarhus, Musikhuset, Domkirken, Godsbanen, Danske Bank, Formuepleje, Arkitema, Aarhus Scenekunstcenter, Aarhus Litteraturcenter, Det Jyske Musikkonservatorium, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, FO-Aarhus, WannaDance, Teatret Svalegangen, BDO, Pravda, Lokalavisen, Envision, ProShop Europe og Merkur Andelskasse, Muskelsvindfonden, FOF Aarhus, Lindberg og AffaldVarme Aarhus

2013

10 bud

på en grundlæggende forståelse af verden
Aarhus Teater den 16. september
Se arrangementets Facebook-side


Kunst- og bevidsthedssymposium

Godsbanen den 26. november Se arrangementets Facebook-begivenhed